Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Saarijärvelle muuttavien lapsiperheiden tuki

Vuosina 2023 – 2025 Saarijärvelle muuttaville lapsiperheille, joissa on yksi tai useampia 15-vuotiaita tai nuorempia lapsia, myönnetään hakemuksesta 1000 euron arvosta tukea paikallisiin yrityksiin ja kaupungin palveluihin. Mukana olevat yritykset ja palvelut on lueteltu ohjeen lopussa sekä hakulomakkeessa. 

Tuki edellyttää, että ainakin yksi lapsi ja ainakin toinen huoltajista on kirjoilla Saarijärvellä. 1000 euron tuki koskee perhettä eikä ole sidottu lasten lukumäärään. Tuki myönnetään yhdelle huoltajalle per saman perheen lapset (eroperheissä lähivanhemmalle). 

Huomaathan, että tuki on saajalleen veronalaista tuloa, eli vaikuttaa veroja ja erilaisia etuuksia päätettäessä ansiotulokertymääsi. 

Hakuohje:

Tukea haetaan täyttämällä hakulomake https://link.webropol.com/s/MUUTTOTUKIHAKEMUS . Huomaathan, että tuki tulee hakea viimeistään kolmen kuukauden kuluessa muuttopäivästä (väestörekisteriin kirjautunut virallinen muuttopäivä). 

Tukea hakiessa sinun tulee ilmoittaa, missä saarijärveläisissä palveluissa haluat sen käyttää. Ilmoituksesi perusteella sinulle myönnetystä tuesta lähetetään tiedoksi päätös myös kyseiselle palveluntuottajalle. Mukana olevat palvelut on luetteloitu hakulomakkeella. Harkitsethan tuen käyttökohteet huolella ja tutustut kohteisiin ennen hakemista, sillä tukikohteita ei voi päätöksen jälkeen enää vaihtaa. 

Voit ilmoittaa 1-5 eri kohdetta, joissa haluat tuen käyttää. Minimisumma jokaista palvelutuottajaa kohti on 100 euroa. Näin ollen, mikäli ilmoitat yhden kohteen, sinulla on käytettävissäsi 1000 euroa kyseisessä palvelussa ja jos taas viisi kohdetta, jokaisessa kohteessa on käytettävissä 200 euroa. Voit jakaa summan eri kohteiden välillä myös muulla tavalla, kuitenkin edellä mainitun 100 euron minimisumman huomioiden.   

Palveluntuottaja avaa kaupungin tukipäätöksen tiedoksi saatuaan sinulle siinä mainitun summan suuruisen ostotilin. Voit käyttää tukisetelin erissä, mutta huomaathan, että 1000 euron tukisumma tulee kokonaisuudessaan käyttää 6 kk:n sisällä myöntöpäätöksestä. Mahdollista käyttämättä jäänyttä osaa ei voi saada rahana. Palveluntuottaja kirjaa ostosi tilille ja laskuttaa niiden perusteella kaupunkia.  Huomaathan, että kaupunki saa laskun mukana kirjanpitoonsa kuitin ostoistasi. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi ja osoittamaan tukipäätöksesi ostoja tehdessäsi. 

Tuen voit vapaasti käyttää haluamiisi palveluihin ja tuotteisiin, poislukien tupakkaan, alkoholituotteisiin, aikuisviihteeseen, Veikkauksen rahapeleihin tai arpoihin tai lahjakortteihin. 

Hakulomakkeella pyydetään tuen myöntämiseen ja tukimuodon kehittämiseen tarvittavia tietoja. Pakolliset kohdat on merkitty *:llä. Sähköisen tiedoksisaannin salliminen nopeuttaa tukipäätöksen saamista, sillä silloin se toimitetaan sähköpostiosoitteeseen, muussa tapauksessa saat päätökset paperisena kotiosoitteeseesi. 

Hakemusten arvioitu käsittelyaika on noin kaksi viikkoa. 

Lisätietoja:

Varhaiskasvatusjohtaja Tiina Kulmala, tiina.kulmala@saarijarvi.fi, puh.  050 3135 439

Hallinto- ja henkilöstöjohtaja Maarit Kaija, maarit.kaija@saarijarvi.fi, puh. 044 4598200                                         

Talousjohtaja Maarit Tuononen, maarit.tuononen@saarijarvi.fi, puh. 044 4598 207

Alla olevasta listasta näet yritykset ja kaupungin palvelut, joihin etuuden voi käyttää.

YRITYKSET