Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Edut, setelit ja alennukset

Tutustu mahdollisiin käytössäsi oleviin alennuksiin, etuseteleihin ja muihin etuihin.

Koko lukuvuoden kestävillä kursseilla setelit on palautettava 6.10.2023 mennessä. Lyhytkursseilla alennussetelit on palautettava kahden viikon sisällä kurssin alkamisesta kansalaisopiston toimistoon tai kurssin opettajalle. Määräaikojen jälkeen seteleitä otetaan vastaan vain kansalaisopiston toimistossa Saarijärvellä, jos kurssia ei ole ehditty vielä laskuttaa. Laskutuksen jälkeen palautettuja seteleitä ja mobiilimaksuja emme voi ottaa huomioon.

 

Jos olet vuorotyössä ja haluat osallistua ryhmiimme esim. joka toinen viikko, sinua varten on vuorotyöläisen harrastepassi. Passin hinta on puolet ryhmäsi normaalista kurssimaksusta ja voit osallistua sillä puoleen ryhmän kokoontumiskerroista. Pyydä työnantajaltasi todistus vuorotyöstä. Käy ostamassa harrastepassi Saarijärven tai Kannonkosken toimistolta. Voit ostaa harrastepassin myös useammalle kurssille. Harrastepassi on lunastettava kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta.

Monille kursseillemme jää vapaita opiskelijapaikkoja, joita tarjotaan maksutta toimeentulotuen piirissä oleville kuntalaisille ja heidän alaikäisille lapsilleen. Maksuttomuus koskee Saarijärvellä ja Kannonkoskella järjestettäviä kursseja yksilöopetusta lukuun ottamatta. Maksuttomuus koskee vain varsinaista kurssimaksua, ei esim. materiaalimaksua. Välkky-seteleitä on saatavissa Saarijärven kaupungintalon asiointipisteestä (Sivulantie 11) ja Kannonkosken kunnantalon yhteispalvelupisteestä (Järvitie 1) toimeentulotukipäätöstä ja kuvallista henkilökorttia näyttämällä. Jokaista kurssia kohden tarvitaan oma seteli. Setelimäärää/henkilö ei ole rajoitettu. Vapaita paikkoja voit tiedustella kansalaisopiston toimistosta kurssitiedoissa mainitun viimeisen ennakkoilmoittautumispäivän jälkeen. Välkky-seteli tulee palauttaa ilmoittautumisen yhteydessä Saarijärven tai Kannonkosken kansalaisopiston toimistoon. Netin kautta ei voi ilmoittautua, mikäli käyttää kurssimaksuun Välkky-seteliä.

Eläkeläisten ja senioreiden opintosetelit on kohdistettu osaan kursseista, tällaisen kurssin kohdalla on maininta ”OS”. Kurssien hintaa on alennettu tai se on maksuton.

Jos olet työtön ja haluat osallistua Saarijärven kansalaisopiston järjestämälle kurssille, voit hakea Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa opintoseteliä. Opintosetelin voi käyttää myös perheenjäsenen kurssimaksuun. Sitä ei voi vaihtaa rahaksi. Seteleitä on jaossa rajoitettu määrä. 1 kpl / henkilö / lukukausi (yksi syyslukukaudella, yksi kevätlukukaudella). Opintosetelin voi jakaa useammalle eri kurssille. Kurssit, joihin alennus käytetään, on ilmoitettava setelin palauttamisen yhteydessä. Setelin arvo on 60 €.

Työttömien opintoseteleitä on jaossa Saarijärven kaupungintalolla ja Kannonkosken kunnantalolla sijaitsevissa asiointipisteissä. Opintoseteliä hakiessa opiskelijan tulee todistaa työttömyytensä joko esittämällä työttömyysturvan maksupäätös tai tulostamalla (näyttämällä) tiedot https://asiointi.mol.fi/omaasiointi TE-hallinnon sivulta.

Varmista ennen Smartum-liikunta- ja -kulttuuriseteleillä tai SmartumPay-mobiilisovelluksella maksamista, että kurssi varmasti toteutuu. Maksua ei palauteta kurssin peruuntuessa, koska palveluntarjoaja Smartum ei palauta maksuja tilityksen jälkeen.

Hyväksymme paperisten seteleiden lisäksi myös SmartumPay-mobiilisovelluksella tehdyt maksut. Mobiilimaksua käytettäessä suoritus näkyy tilillämme muutaman päivän viiveellä. Smartum liikunta- ja kulttuuriedulla ei voi maksaa kielikursseja, ruoka- ja juomakulttuuriin liittyviä kursseja kuten kokkikurssit ja materiaalihankintoja (Verohallinnon ohje).

 

Epassi verkkomaksu. Ei voi maksaa kielikursseja, ruoka- ja juomakulttuuriin liittyviä kursseja kuten kokkikurssit ja materiaalihankintoja (Verohallinnon ohje).

Palvelualojen ammattiliitto PAM on tehnyt kansalaisopiston kanssa sopimuksen alennusseteleiden käytöstä. PAMin alennusseteleitä on saatavilla oman alueosaston toimijoilta.

Lisätietoa saat Saarijärven kaupungin intranet-sivuilta tai kaupungin asiointipisteestä. Etu on tarkoitettu kaupungin henkilöstölle. Tyky-setelillä ei voi maksaa kielikursseja, ruoka- ja juomakulttuuriin liittyviä kursseja kuten kokkikurssit eikä materiaalihankintoja (Verohallinnon ohje).

Opiston järjestämille kursseille on mahdollista ostaa lahjakortti. Jos olet saanut lahjakortin, palauta se heti kurssin alkaessa kansalaisopiston toimistoon tai kurssin opettajalle. Lahjakortteja ei vaihdeta rahaksi.

Ajankohtaista

Kansalaisopisto15.11.2022

Tutustu myös

Ilmoittaudu kursseille ja tutustu tarkemmin kurssisisältöihin sekä yleisohjeisiin.

Avaa opistopalvelut-sivusto