Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Ajankohtaista

 

Vuosi 2023 on Tapperien Taideseuran 30-vuotisjuhlavuosi

 

Tapperin taiteilijaveljekset, vasemmalta Yrjö, Kain, Harri ja Marko sekä keskellä isä-Vihtori kotitilallaan Juholassa 1960-luvulla. Kuva: Saarijärven museon kuva-arkisto.

 

Vuonna 2023 juhlitaan 30-vuotiasta Tapperien Taideseuraa, joka perustettiin vuonna 1993 vaalimaan Aino, Vihtori, Marko, Harri, Kain ja Yrjö Tapperin elämäntyötä. Seuran tarkoituksena on tukea taidetta ja taiteen ja luovuuden tutkimista sekä toimia monin tavoin kulttuurin edistämiseksi.

Seuran perustamisen 30-vuotisjuhlavuonna tuodaan esille koko vuoden kiertoon sijoittuvalla ohjelmalla Tapperien perheen taidetta, elämää ja erityistä asennetta, jota voisi kutsua ”tapperismiksi”. Se loi pohjan poikkeuksellisen lahjakkaalle taiteelliselle veljessarjalle ja heidän laajalle tuotannolleen.

Lue lisää taideseurasta juhlavuodesta osoitteessa www.saarijarvi.fi/tapper

Kuvassa Yrjö, Kain, Vihtori, Harri ja Marko Tapper Juholan pihamaalla Saarijärven Tarvaalassa 1960-luvulla. Kuva: Saarijärven museon kuva-arkisto.

 


 

 

Piirretty ikonikuva järjestelmäkamerasta

Bannerikuvassa on yksityiskohta Saarijärven koulutoimistossa käytössä olleen kellon kellotaulusta. Kello kuuluu museon esinekokoelmaan. Kuva: Saarijärven museo, Janne Timperi.