Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Amt Trittaun ystävyyskunnasta delegaatio vierailulla Saarijärvellä 17.-20.8.2023. Vierailun vuoksi päivittäin kaupungin päälipputangoissa on Saksan, Suomen ja Saarijärven liput.

17.8.2023

Liput lasketaan iltaisin alas.

 

Vieraat majoittuvat isäntäperheissä.
Ohjelmaan kuuluu on mm.  tutustuminen Saarijärven uuteen koulu- ja kulttuurikeskukseen sekä käynti museon Kain Tapperin ja Hannes Autereen näyttelyssä.

Ystävyyskuntatoiminta on osa kunnan kansainvälistä toimintaa.
Ystävyyskuntatoiminnan muotoja ovat perinteisesti olleet nuoriso- ja kulttuurivaihdot, oppilaitosten ja koulujen yhteistyö esimerkiksi leirikoulut sekä urheiluseurojen yhteistyö.
Viime vuosina ystävyyskuntakuntatoimintaan on pyritty hakemaan konkreettisia, molempia osapuolia hyödyttäviä sektorikohtaisia toimintoja.

Saksan ystävyyskunta on Amt Trittau, joka kuuluu Hampurin metropolialueeseen ja sijaitsee Schleswig-Holsteinein piirikunnassa.
Amt Trittauhun kuuluu kymmenen kuntaa, joilla on yhteinen hallinto ja virasto. Kuntien nimet ovat Trittau, Witzhave, Grönwohld, Grande, Lütjensee, Großensee, Rausdorf, Hohenfelde, Hamfelde ja Köthel. 

Kaksi jälkimmäistä kuuluu hallinnollisesti osin Stormanin piirikuntaan.

 Virallinen ystävyyskuntasopimus allekirjoitettiin Saarijärvellä lokakuussa 1982 ja se on uusittu kymmenen vuoden välein, viimeksi vuonna 2012. Ystävyyskuntatyö alkoi jo kuitenkin 1960-luvulla. 

Saarijärvellä on sopimus myös Amt Trittaun ystävyyskunnan Loire de Divatten (Ranska) kanssa.  Alue  on viinintuotantoaluetta Nantes´n lähellä.  Siihen kuluvat seuraavat kunnat: La Barbechat, La Chapelle Basse-Mer, La Remaudière, Saint Julien de Concelles,  Le Landreau, Le Loroux Bottereau.