Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Saarijärvelle syntyvien lasten tuki

Saarijärven kaupunki onnittelee uudesta perheenjäsenestänne! Vuosina 2023 – 2025 syntyville saarijärveläislle lapsille maksetaan vauvarahaa neljän ensimmäisen elinvuoden aikana 250 euroa/vuosi.
Vauvarahan saaminen edellyttää hakemusta ja sitä, että lapsi ja ainakin toinen huoltaja ovat kirjoilla Saarijärvellä kyseisen tukierän maksuvuonna.

Huomaathan, että tuki on saajalleen veronalaista tuloa, eli vaikuttaa veroja ja erilaisia etuuksia päätettäessä ansiotulokertymääsi.

Hakuohje:

Tukea haetaan täyttämällä hakulomake https://link.webropol.com/s/VAUVARAHAHAKEMUS .

Huomaathan, että tuki tulee hakea viimeistään kolmen kuukauden kuluessa lapsen syntymästä (väestörekisteriin kirjautunut virallinen syntymäpäivä).

Tukea hakiessa sinun tulee ilmoittaa tilinumerosi, jolle tuki maksetaan. Seuraavien vuosien tuki maksetaan ilman erillistä hakemusta helmikuun loppuun mennessä, mikäli lapsi ja ainakin toinen huoltajat ovat edelleen kirjoilla Saarijärvellä. Tuki maksetaan samalle huoltajalle, jolle ensimmäinen tukierä on maksettu, mikäli erikseen ei ole ilmoitettu esimerkiksi Saarijärvellä asuvan lähivanhemman tietojen muuttumisesta.

Hakulomakkeella pyydetään tuen myöntämiseen ja tukimuodon kehittämiseen tarvittavia tietoja. Pakolliset kohdat on merkitty *:llä. Sähköisen tiedoksisaannin salliminen nopeuttaa tukipäätöksen saamista, sillä silloin se toimitetaan sähköpostiosoitteeseen, muussa tapauksessa saat päätökset paperisena kotiosoitteeseesi.

Hakemusten arvioitu käsittelyaika on noin kaksi viikkoa.

Lisätietoja:

Varhaiskasvatusjohtaja Tiina Kulmala, tiina.kulmala@saarijarvi.fi, puh.  050 3135 439

Hallinto- ja henkilöstöjohtaja Maarit Kaija, maarit.kaija@saarijarvi.fi, puh. 044 4598200                                         

Talousjohtaja Maarit Tuononen, maarit.tuononen@saarijarvi.fi, puh. 044 4598 207