Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Saarijärven Tarvaalassa, noin seitsemän kilometrin päässä Saarijärven kaupungin keskustasta, sijaitseva Biotalouskampus on biotalousalan osaamisen ja liiketoiminnan kehittämisen paikka, jossa alan yrittäjät, investoijat, tutkijat, kehittäjät ja opiskelijat kohtaavat.

Tarvaalassa on järjestetty biotalouden koulutusta jo yli 150 vuoden ajan. Biotalouskampus on pitkän historiansa aikana ollut aina kehityksen kärjessä: nojaten erityisesti alan yrittäjyyteen, käytännönläheiseen tutkimustyöhön ja uusien ammattilaisten kouluttamiseen.

Biotalouskampuksella toimivat Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKEn maa-, metsätalous- ja ympäristöala, Jyväskylän ammattikorkeakoulun JAMK Biotalousinstituutti, Saarijärven kaupunki sekä SSYP Kiinteistöt Oy.

Drone leijuu ilmassa auringonkukkapellon yläpuolella

Koulutusta Biotalouskampuksella

Saarijärvellä on mahdollista opiskella sekä ammattikorkeakoulussa että ammatillisessa oppilaitoksessa. Työelämän taitoja voi parantaa suorittamalla avoimen ammattikorkekoulun opintoja tai ammatillisen koulutuksen lisä- ja täydennyskoulutuksia.

Biotalouskampuksen koulutustarjontaan kuuluvat toisen asteen ja ammattikorkeakoulutason tutkintoihin valmistavat koulutusohjelmat sekä lyhyemmät jatko- ja täydennyskoulutukset. Koulutusta järjestävät Jyväskylän ammattikorkeakoulu, JAMK ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, POKE.

Biotalouskampuksella opiskelija voi myös joustavasti siirtyä opiskelijasta yrittäjäksi turvallisessa tuetussa ympäristössä.

Ilmakuva biotalouskampuksesta