Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Historiaa ja taidetta ympäri vuoden

 

Hannes Autereen veistämä Ikuinen liekki talvisessa asussaan museon Veistospuistossa. Kuva: SM / JT.

 

Taide- ja kulttuurihistoriallisesta museotoiminnasta vastaava Saarijärven museo on toimialueensa tietopankki, joka tallentaa tietoa eri muodoissa ja tuottaa työnsä tuloksena uutta tietoa. Päämääränä on kasvattaa kulttuuriperintämme arvostavia ja ymmärtäviä, oman identiteettinsä tiedostavia yksilöitä, joilla on kyky ja valmiudet hyödyntää sekä vaalia kulttuuriperinnettä vastuullisesti, lisätä taiteen tuntemusta ja ymmärtämistä sekä tarjota elämyksiä. Päärakennuksessa on ympärivuotisia erikoisnäyttelyjä. Lisäksi museolla on Säätyläiskotimuseon sekä Kivikauden kylän kesänäyttelykohteet. Museo vastaa myös Tapperien Juholan näyttelytoiminnasta ja aineistokokoelmista sekä asiantuntijapalveluna Saarijärven Mannilan Taidesäätiön ja Beda, Katri ja Aune Heralan säätiön kokoelmista.

Museon piha-alueella oleva Veistospuisto ja kaupungintalon toisen kerroksen aulan teokset muodostavat Saarijärven taiteen perusnäyttelyn. Ne esittelevät paikkakunnan keskeiset kuvanveistäjät ja taidekokonaisuudet. Museomyymälässä on tarjolla paikkakuntatietoutta ja ajattomia lahjoja. Museon pihamaalta löytyvät myös perinnekasvitarha, rannasta ennallistettu niitty ja Toivi Järvisen taidekoti.

 

 

Piirretty ikonikuva järjestelmäkamerasta

Bannerin valokuvassa on talvista Ilolantietä 1910-luvulla. Vasemmalla edestä lukien ovat Wahlmanin talo ja Säästöpankin liikerakennus. Oikealla Aholan on kauppa. Kuva: Saarijärven museon kuva-arkisto.

Varsinaisessa kuvassa on Saarijärven museon päärakennus. Kuva: Saarijärven museo, Janne Timperi.