Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Keski-Suomen hyvinvointialueen tiedote 21.9.2023: Neuvoloissa annetaan influenssarokotukset alle 7-vuotiaille ja raskaana oleville

22.9.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen neuvoloissa annetaan maksuton influenssarokotus yli 6 kuukauden ikäisille,
alle 7-vuotiaille ja raskaana oleville henkilöille. Riskiryhmäläisen on mahdollista saada samalla myös koronarokote. Neuvolassa voidaan rokottaa samalla myös raskaana olevan puoliso sekä alle 6 kuukauden ikäisten vauvojen vanhemmat. Mukaan rokotukseen on hyvä ottaa kela- ja neuvolakortit.

 

Jyväskyläisille ja muuramelaisille alle 7-vuotiaille ja raskaana oleville kolme rokotuspäivää Palokassa

Palokan neuvolassa järjestetään kolmena lauantaina walk in -rokotuspäivät ilman ajanvarausta. Rokotuspäivät ovat lauantait 18.11., 16.12. ja 13.1. klo 8–16. Palokan neuvolassa rokotetaan Jyväskylän ja Muuramen neuvolaikäiset eli alle 7-vuotiaat sekä raskaana olevat. Jos et pääse neuvoloiden rokotuspäiviin, voit kysyä rokotusaikaa omasta neuvolasta.

 

Muualla Keski-Suomen neuvoloissa rokotetaan ajanvarauksella

Muiden paikkakuntien neuvoloihin influenssarokotukseen varataan aika.
Ajanvarauksella rokotukset saa Hankasalmen, Joutsan, Kannonkosken, Karstulan, Keuruun, Kivijärven, Konneveden, Kyyjärven, Laukaan, Multia, Petäjäveden, Pihtiputaan, Saarijärven, Toivakan, Uuraisten, Viitasaaren ja Äänekosken neuvoloissa.
Ajanvaraus avautuu marraskuun alussa. Niissä neuvoloissa, joissa sähköinen ajanvaraus on käytössä, ajan voi varata sähköisesti ja kaikissa voi ajan varata puhelimitse neuvoloiden normaalien ajanvarausnumeroiden kautta.

 

Jämsässä alle 7-vuotiaat ja raskaana olevat rokotetaan omassa neuvolassa ajanvarauksella. Kinnulassa rokotetaan ajanvarauksella marraskuussa. Rokotuspäivistä ja ajanvarauksen avautumisesta tiedotetaan myöhemmin.

Kenelle maksuton rokote?

Maksuttomaan rokotukseen ovat oikeutettuja ovat yli 6 kuukautta täyttäneet, alle 7-vuotiaat lapset, raskaana olevat,
65 vuotta täyttäneet, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, varus sekä vakavalle influenssalle alttiiden lähipiiri.
Vakavalle influenssalle erityisen alttiita ovat alle 6 kuukauden ikäiset lapset, voimakkaasti immuunipuutteiset ihmiset, vakavasti sairaat ihmiset, perussairaat ja huonokuntoiset 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat, vakavalle influenssalle alttiit ihmiset, joille ei rokotetta voida antaa sekä raskaana olevat.
Lähipiiriin katsotaan kuuluvaksi ne, jotka asuvat samassa asunnossa tai ovat viikoittain kasvotusten tekemisissä vakavalle influenssalle alttiiden ihmisten kanssa.  Rokote on lähipiiriin kuuluville maksuton.
Heidän rokotuksensa suojaa äitiä ja vauvaa sekä raskauden aikana että sen jälkeen.

 

Influenssa- ja koronarokotuksista hyvinvointialueen sivulla

Kenelle ilmainen influenssarokote? – THL

Äitiysneuvolan verkkosivu.

Lastenneuvolan verkkosivu.

 

Lisätietoja:

  • palvelupäällikkö Tiina Kelin p. 040 539 2584, Keski-Suomen hyvinvointialue, neuvola- ja seksuaaliterveyspalvelut
  • palveluvastaava Minttu Jokinen, p. 040 037 7152, Keski-Suomen hyvinvointialue, neuvola- ja seksuaaliterveyspalvelut, Kyllö, Keljonkangas, Korpilahti, Säynätsalo, Keuruu, Multia, Petäjävesi, Joutsa ja Toivakka
  • palveluvastaava Tanja Halinen, p. 040 704 5438, Keski-Suomen hyvinvointialue, neuvola- ja seksuaaliterveyspalvelut, Laukaa, Leppävesi, Vihtavuori, Lievestuore, Palokka
  • palveluvastaava Niina Romo, p. 040 515 8720, Keski-Suomen hyvinvointialue, neuvola- ja seksuaaliterveyspalvelut, Keskitetty seksuaaliterveysyksikkö (Jyväskylä), Vaajakoski, Tikkakoski, Uurainen, Hankasalmi
  • palveluvastaava Sonja Pääkkönen, p. 040 519 6244, Keski-Suomen hyvinvointialue, neuvola- ja seksuaaliterveyspalvelut, Kuokkala, Muurame, Jyväskylän keskusta, Huhtasuo
  • palveluvastaava Anne Hakkarainen, p. 040 534 2664, Keski-Suomen hyvinvointialue, neuvola- ja seksuaaliterveyspalvelut, Äänekoski, Saarijärvi, Pihtipudas, Viitasaari, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Kannonkoski, paikalla 25.9.