Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Saarijärven murrepiiri on julkaissut Saarijärven murrekartan

30.1.2023
Kansalaisopiston murrepiiri keräsi yhdessä kyläyhdistysten kanssa 2005 lähtien unohtumaisillaan olevia paikannimiä asemoituna tarkkaan paikkaansa peruskartalle. Kerätyt paikannimet sekä peruskartalla jo valmiina olevat paikannimet on murrepiirissä käännetty paikallismurteelle. Nyt murrepaikannimikartta on saatu nettiin 1960-luvun alun himmennetylle karttapohjalle. Kiitos nettiin laittamisesta saarijärveläissyntyiselle Jukka Rahkoselle.

Saarijärven murrepiirille ilmoittautuu toivottavasti uusia jäseniä, jotka toisivat ilmi muita unohtumaisillaan olevia paikannimiä. Paikannimet tullaan asetettamaan nettikarttapohjalle. Kirjastolle voi murrepiirille osoitettuna toimittaa myös kirjallista viestiä paikannimistä tarkasti karttapohjalle asemoituna. Murrepiirin yhtenä tavoitteena 2022-23 on kääntää murteelle Saarijärven kirjakielisiä esittelyjä.

Lauri Koskinen on vetänyt murrepiiriä vuodesta 2005. Syksyllä 2022 on mukaan tulossa myös nuorempaa sukupolvea pitämään murteen kielenä kielten joukossa.

Murrekarttaa pääset tutkimaan tämän linkin kautta.

Lyhyeen käyttöohjeeseen pääset tutustumaan tästä.