Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Tiedote: Työllisyysaluelautakunnan jäsenet on valittu

12.6.2024

Johtajarekry käynnistyy pian

Äänekosken kaupunginvaltuusto valitsi 10.6.2024 uuden Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysaluelautakunnan. Lautakunnassa edustus jokaisesta työllisyysalueen kunnasta.

Työllisyysaluelautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Henna Penttinen Äänekoskelta ja varapuheenjohtajaksi Kari Salokivi Saarijärveltä.
Muut jäsenet ovat: Seppo Ruotsalainen (Äänekoski), Arto Rämö (Hankasalmi), Sanna Villman (Kannonkoski), Hilkka Koskinen (Karstula), Markku Ruuska (Kinnula), Henri Kotilainen (Kivijärvi), Sanna Liimatainen (Konnevesi), Juha Peltola (Kyyjärvi), Eliisa Haimakka (Laukaa), Ari Saastamoinen (Pihtipudas), Joni Leppänen (Uurainen) ja Riitta Kemppainen (Viitasaari). Varajäsenet löytyvät liitteestä.

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen.
Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski ovat perustaneet kuntien yhteisen Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen, jonka vastuukuntana on Äänekosken kaupunki.

Työllisyysaluelautakunta toimii kuntien yhteisenä toimielimenä ja työvoimaviranomaisena.

Nyt valitun lautakunnan toimikausi päättyy 31.5.2025.
Henkilövalinnat kuntavaalien jälkeiselle uudelle valtuustokaudelle tehdään kesäkuussa 2025.

Rekrytointeja luvassa

Äänekosken kaupunginvaltuusto perusti myös Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysaluejohtajan viran.

Johtajan rekrytointi käynnistyy 17.6.2024. Työllisyysaluejohtajan virka täytetään vakinaisesti 1.1.2025 alkaen.
Virkaan valittu toimii työllisyysalueen valmistelutehtävissä 31.12.2024 saakka.

Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen kunnissa, TE-palveluissa ja ELY-keskuksessa haetaan sisäisesti parhaillaan kolmatta projektikoordinaattoria valmisteluun, painopisteenä yritys- ja työnantajapalvelut. Työnantajana toimii Äänekosken kaupunki ja työsuhde on määräaikainen 31.12.2024 saakka.

Äänekoskelle siirtyy 65 uutta työntekijää

Työllisyysalueen valmistelua tehdään tällä hetkellä mm. TE-toimistosta kuntiin siirtyvän henkilöstön, tilojen, hankintojen, tietojärjestelmäasioiden ja viestinnän osalta.

Uudistuksessa valtion TE-toimistot lakkaavat ja Äänekosken kaupungille siirtyy valtiolta 65 työntekijää 1.1.2025 alkaen. Työllisyysalueen valmisteluorganisaatio ja kaupungille siirtyvä henkilöstö tapasivat ensimmäistä kertaa 31.5.2024 tutustumisen ja valmistelun esittelyn merkeissä. Paikan päälle Äänekoskelle Pankkarille aamupalahetkeen pääsi noin 50 Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelle tulevaa työntekijää.

Äänekosken kaupungilla työskentelee siirtymisen jälkeen noin 750 työntekijää, joista työllisyyspalveluissa on noin 70 henkilöä.

Äänekosken kaupungille siirtyy osaavaa ja asiantuntevaa työvoimaa, jolla pystytään varmistamaan palveluiden jatkuminen merkittävässä muutoksessa. Äänekoskelle siirtyvien ammattilaisten kanssa rakennetaan yhdessä menestystä ja tulevaisuutta alueen elinvoiman kasvattamiseksi.

Kaupungintalon remontti alkaa

Äänekosken kaupungintalon 1. kerrokseen aloitetaan remontoimaan tämän kesän aikana lisää toimistotilaa työllisyyspalveluiden väelle. Muut Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen virkapaikat tulevat olemaan Laukaassa, Viitasaarella ja Saarijärvellä, joihin myös tehdään tarvittavia muutostöitä. Lisäksi asiakkaille tarjotaan palvelua lähipalveluna kasvotusten kaikki Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen kuntiin.

Remontin aikana Äänekosken työllisyyspalvelut (kuntakokeilu) toimivat tiloissa lähes tavalliseen tapaan.
Äänekosken työllisyyspalvelut on avoinna myös koko kesän ajan. Pahoittelemme remontista aiheutuvaa haittaa.

Elinvoiman rakentamista

TE24-uudistuksen keskeinen tavoite on tuoda palvelut lähemmäksi asiakkaita.
Kunnat voivat helpommin tarjota asiakkaille kohdennettuja ja paikallisten työmarkkinoiden tarpeisiin sopivia palveluja.

Tavoitteena on palvelurakenne, joka edistää parhaalla mahdollisella tavalla työntekijöiden nopeaa työllistymistä ja lisää työ- ja elinkeinopalvelujen tuottavuutta, saatavuutta, vaikuttavuutta ja monipuolisuutta. Uudistuksessa huomioidaan palvelujen yhdenvertainen saatavuus.

TE-palveluiden tehtävänä on tarjota asiakkaille työnhakua ja työllistymistä sekä yritystoimintaa tukevia palveluja.

Työllisyys rakentaa elinvoimaa.

Haluamme luoda edellytyksiä työnantajien ja työntekijöiden kohtaamiselle ja sitä kautta saada yrityksille osaavaa työvoimaa ja kasvattaa alueen elinvoimaa.

Olemme tekemässä yhdessä jotain sellaista, mitä ei ole aikaisemmin tehty.

Lue lisää ja seuraa Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen valmistelua verkkosivuiltamme täältä.

Lisätietoja:

Hallintojohtaja Aleksi Heikkilä, 040 823 7921, aleksi.heikkila@aanekoski.fi

Projektikoordinaattori Anja Rein, 040 357 5090, anja.rein@aanekoski.fi