Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Eettinen eläin taidenäyttely

Tuomo Blomqvistin, Aino Kajaniemen, Virpi Lehdon, Kristiina Lempiäinen-Trzaskan, Päivi Meriläisen, Johanna Mäkitalon, Merja Nykäsen, Laura Pohjosen, Kirsi Tapperin, Ulla Virran ja Seppo Uuranmäen taidetta. Myös JAMK Biotalousinstituutti on mukana Saarijärven museon Eettinen eläin -näyttelyssä. Näyttelyssä kerrotaan tietotekstein ja videolla, miten eläinten hyvinvointi ja siten myös eettisyys on esillä mm. agrologien koulutuksessa.

Vuodesta 2011 maa- ja metsätalousministeri on valmistellut uutta eläinsuojelulakia, jonka lähtökohtana olisi, että eläin on tunteva ja kunnioitettava olento. Tästä on jo pientä esimakua: on tunnustettu että kalat kokevat kipua ja Suomen eläinsuojelulakiin on tullut määräys, että saaliskalat on lopetettava pyydystyksen jälkeen välittömästi turhaa kipua aiheuttamatta.Aikojen alussa oli maapallolla eläinlajien rikkaus. Yksi eläimistä kehitti taidon käyttää peukaloa ja aivot kasvoivat peukalon käyttöä tukeviksi. Nyt ihminen on vallannut koko maapallon ja käyttää omaksi hyödykseen toisia eläinlajeja ja maapalloa. Tämä on koitumassa maapallon tuhoksi, myös eläinlajeja kuolee sukupuuttoon ihmisen toimesta. Ihminen pystyy isoilla aivoillaan pohtimaan hyödyntavoittelun lisäksi eettisiä arvoja. Olisikin korkea aika kysyä, mikä on eettisesti oikein ihmisen suhteessa eläimeen. Kutsuin kymmenen taiteilijaa pohtimaan suhdettaan eläimeen, eettistä eläintä. – Päivi Meriläinen, näyttelyn koollekutsuja

Näyttelyn taiteilijat ovat Tuomo Blomqvist, Aino Kajaniemi, Virpi Lehto, Kristiina Lempiäinen-Trzaska, Päivi Meriläinen, Johanna Mäkitalo, Merja Nykänen, Laura Pohjonen, Kirsi Tapper, Ulla Virta ja Seppo Uuranmäki.

Saarijärven museon ystävät ry on tukenut museon näyttelyitä ja tapahtumia.

Myös JAMK Biotalousinstituutti on mukana Saarijärven museon Eettinen eläin -näyttelyssä. Näyttelyssä kerrotaan tietotekstein ja videolla, miten eläinten hyvinvointi ja siten myös eettisyys on esillä mm. agrologien koulutuksessa.

Tapahtumatiedot

Tapahtuman järjestäjä

Saarijärven museo

Tapahtumapaikka

Saarijärven museo
Herajärventie 2
43100 Saarijärvi

Pääsymaksu

Aikuiset 8,00 €
Lapset (4–12-v.) 4,00 €

Saarijärven museossa käy myös Museokortti. Kaikki pääsymaksut löydät museon sivuilta.

Ei ikärajaa

Näyttely on avoinna

19.5.–13.6.2021 ke–su klo 12–17
16.6.–29.8.2021 ke–su klo 12–18
1.9.–24.10.2021 ke–su klo 12–17

Tutustu myös

GoogleAltavista