Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko
Ke 19.4.2023 | 18.00 - 19.30 | Saarijärven museo, Herajärventie 2

Kulttuuriperintö ja museot luovuuden lähteinä -luento

Kulttuuriperintö ja museot luovuuden lähteinä -luento
Museotoimenjohtaja, FT Kirsi Hänninen
keskiviikkona 19.4.2023 klo 18–19.30 Saarijärven museossa
Luennon kesto 1,5 h.

Kulttuuriperinnöstä ja museoista löytyy paljon virikkeitä luovaan toimintaan, koska niiden kokoelmiin, kohteisiin ja näyttelyihin liittyy tietoja ja taitoja. Luennon jatkona voi osallistua museo- ja ympäristöopastuksen kurssille (15.4.), mutta kumpaankin osioon voi osallistua myös erikseen omana kokonaisuutena.

Saarijärven kansalaisopiston ja Saarijärven museon yhteiselle luennolle 19.4. ja kurssille 15.4. osallistuminen on maksutonta. Voitte ilmoittautua Saarijärven kansalaisopiston sivuilla, mutta molempaan osioon saatte osallistua myös vapaasti ilman ennakkoilmoittautumista:

Saarijärven kansalaisopisto (opistopalvelut.fi)

 

Piirretty ikonikuva järjestelmäkamerasta

Saarijärven museo kannustaa uusiin kokemuksiin, oppimiseen ja luovaan ajatteluun yleisötyössään. Vasemmalla valokuvassa käsikirjoittaja ja kirjailija Veli-Pekka Hänninen kertoo kirjojen kirjoittamisesta Kulttuurikeskiviikossa, joka järjestettiin Saarijärven museossa yhteistyössä museon ystävien kanssa.

Museot tallentavat ja esittelevät esimerkiksi elinkeinojen historiaa. Kioskit olivat merkittäviä myös sosiaalisina kokoontumispaikkoina. Näyttelyt tarjoavat hyviä virikkeitä luovalle ajattelulle. Oikealla valokuvassa Vihdin museon kesänäyttely vuonna 2019.

Kuvat: Kirsi Hänninen.

Tapahtumatiedot

Tapahtuman järjestäjä

Saarijärven kansalaisopisto ja Saarijärven museo

Luento järjestetään

keskiviikkona 19.4.2023 klo 18.00–19.30