Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Pronssia, puuta ja hiiltä – Juha Mennan veistoksia ja piirroksia

Juha Mennan teos Viimeinen kirje (2003 mänty, takorauta) vasemmalla suljettuna ja oikealla avonaisena.

Tapperien Juholan pihapiirissä olevaan Galleria Jarskaan rakennetaan tasokas kesänäyttely, johon on kutsuttu akateemikko Kain Tapperin oppilas, kuvanveistäjä Juha Menna. Juha Menna (s. 1970 Orimattilassa) on Rajamäellä asuva ja työskentelevä kuvanveistäjä. Hänen päätekniikkansa ovat piirtäminen, pronssi ja puu, mutta hän on käyttänyt veistoksissaan myös muun muassa keramiikkaa, polyesterihartsia, lasikuitua, lasia terästä ja peltiä. Hän luonnehtii tekevänsä ”esittävää” taidetta, enimmäkseen figuratiivista kuvanveistoa.

Saarijärven museon ystävät ry on tukenut museon näyttelyitä ja tapahtumia.

Näyttely on osa Tapperien Taideseura ry:n 30-vuotisjuhlavuoden 2023 ohjelmaa. Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto sekä opetus- ja kulttuuriministeriö ovat tukeneet ohjelmaa.

Tapahtumatiedot

Tapahtuman järjestäjä

Saarijärven museon ystävät ry on tukenut museon näyttelyitä ja tapahtumia. Näyttely on osa Tapperien Taideseura ry:n 30-vuotisjuhlavuoden 2023 ohjelmaa. Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto sekä opetus- ja kulttuuriministeriö ovat tukeneet ohjelmaa.

Tapahtumapaikka

Ryöppäläntie 59, Saarijärvi

Pääsymaksu

Aikuiset (15-v.– ) 8,00 € tai Museokortilla
Eläkeläiset 4,00 € tai Museokortilla
Aikuiset, 10 henkilöä tai enemmän 4,00 € tai Museokortilla
Lapset (4–14-vuotiaat) 4,00 € tai Museokortilla
Lapset (alle 4-vuotiaat) vapaa pääsy
Uuden Museokortin osto ja umpeutuneen kortin uusinta Saarijärven museon päärakennuksessa.

Näyttely avoinna

la–su 12–16, ryhmille tilauksesta.

Juhannus
Saarijärven museon päärakennus on suljettu aattona ja juhannuspäivänä 23.–24.6.2023. Kivikauden kylä sekä Tapperien Juhola ja Galleria Jarska ovat avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Sunnuntaina 25.6.2023 kaikki kohteet ovat avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti.