Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Valkea Joulu -konsertti: Mikael Konttinen & Maria Svan

Maria Svan ja Mikael Konttinen kasvoivat laulajiksi yhdessä. Musiikkitiet erosivat 24 vuotta sitten, kun Mikael lähti jatkamaan opintojaan Sibelius-lukioon ja Maria Kaustisen musiikkilukioon. Sittemmin Mikael on tullut tunnetuksi monipuolisena viihdemusiikin taitajana ja opiskellut lapsuuden haaveammattiin, lentäjäksi. Maria puolestaan on toiminut pitkään laulun opettajana sekä valmentajana ja viimeiset vuodet keskittynyt kehittämään erityisesti oopperalaulun tekniikkaa.

Konsertissa kuulemme musiikkia yhteisen historian varrelta sekä molempien laulajien suosikkijoululauluja ja viihdemusiikin helmiä. Konsertin teema, Valkea joulu, kurkistaa jo tulevan joulun tunnelmiin, mutta pitää sisällään myös rakastettuja duettoja.

Tervetuloa kuulemaan ja näkemään tämä vuosien jälkeinen kohtaaminen, jossa kaksi samoista juurista kasvanutta taiteilijaa palaavat tekemään musiikkia yhdessä tuoden mukaan oman taiteilijapolkunsa kasvumatkat.

Lue lisää konsertin taiteilijoista:

Maria Svan varttui Pylkönmäellä ja kasvoi musiikin pariin kanttoriäitinsä jalan jäljissä. Maria aloitti laulun ammattiopintonsa Pohjois-Michiganin yliopistossa Yhdysvalloissa 2001 ja valmistui Centria AMK:sta (musiikkipedagogi amk 2007). Hän on täydentänyt opintojaan mm. Jaakko Ryhäsen ja Cynthia Makrisin yksityisopetuksessa sekä Italiassa Francesca Micarellin ja Massimo Lambertinin opastuksella Belcanto Academyn oopperakoulutuksessa.

Svan on ollut mukana monissa näyttämöproduktioissa, mm. Savonlinnan Oopperajuhlakuoron 1. sopraanossa sekä Kitusuon Sofia –oopperassa, jossa hän toimi lauluroolien ohella myös apulaisohjaajana. Kevyttä klassista ry:n Mustalaisruhtinatar-operetin kiertueella häntä kuullaan Kreivitär Stasina. Svan on lisäksi laulanut konserttilavoilla niin Suomessa, USA:ssa, Italiassa kuin Kreikassa.

Maria asuu perheineen Kuoreveden Kolonkulmalla ja on kouluttautunut myös musiikin opettajaksi, rehtoriksi, tanssi-liiketerapeutiksi ja personal traineriksi. Marian kehonhuollon sivuston uutiskirjeen piirissä on yli 30 000 liikkujaa, jotka haluavat oppia arvostamaan ja huoltamaan omaa kehoaan.

Mikael Konttinen on 39-vuotias muusikko. Hän on opiskellut laulua Helsingin AMK Stadian pop- ja jazz-koulutusohjelmassa. Mikael aloitti ammattimuusikon uransa vuosituhannen alussa tekemällä paljon hääkeikkoja. Valtakunnallinen ura ponnahti käyntiin 2006 Itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa kun Mikael sai kunnian toimia Kaartin Soittokunnan solistina. Linnan juhlien myötä hän sai levytyssopimuksen ja onkin julkaissut kolme albumia.

Mikael on esiintynyt monissa tv-ohjelmissa, tanssilavoilla, hääjuhlissa, laivoilla, musikaaleissa, erilaisissa konserteissa ja yritysjuhlissa. Hän on tehnyt yhteistyötä useiden kaupunginorkestereiden sekä soittokuntien kanssa.

Mikael valmistui tammikuussa 2011 Suomen Ilmailuopistosta ammattilentäjäksi ja työskentelee tällä hetkellä lentäjänä Finnairilla. Mikael harrastaa maratonjuoksua, matkailua sekä pasuunansoittoa Finnair Pilots Big Bandissa. Mikaelin perheeseen kuuluu kihlattu sekä neljä lasta joten aika ei käy pitkäksi.

LIPUT:

Hanki lippusi ennakkohintaan pe 24.11. mennessä: 18 / 15 €
www.mariasvan.fi – Evästupa – Soitin Oy

Lippuja myös ovelta hintaan 20 / 15 €

Väliajalla maksullinen kahvitarjoilu

Tapahtumatiedot

Tapahtuman järjestäjä

Maria Svan ja Mikael Konttinen yhteistyössä Saarijärven kaupungin kanssa

Tapahtumapaikka

Lukiontie 3

Pääsymaksu

Hanki lippusi ennakkohintaan pe 24.11. mennessä: 18 / 15 €

Ennakkomyynti: mariasvan.fi - Evästupa - Soitin Oy

Lippuja myös ovelta hintaan 20 / 15 €

Väliajalla maksullinen kahvitarjoilu