Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Suunnitteletko työntekijän palkkaamista? Löytyykö työpaikaltasi tekemätöntä työtä? Mistä työntekijä?  

Saarijärven kaupungin työllisyyspalvelut auttaa yrittäjiä ja työnantajia löytämään työvoimaa auttamalla työpaikkailmoitusten julkaisemisessa, etsimällä sopivia ehdokkaita ja tiedottamalla erilaisista koulutusvaihtoehdoista osaavan työvoiman saamiseksi. Palvelu on maksutonta.

Työllisyyden kuntakokeilu ja TE-toimisto voi myöntää tietyin edellytyksin palkkatukea työttömän työnhakijan palkkaamiseen.

Lisätietoa palkkatuesta löydät täältä.

Saarijärven kaupunki tukee 45 nuoren kesätyöllistämistä yrityksiin/yhteisöille/yksityisille. Työantajat valitsevat ja palkkaavat itse kesätyöntekijän. Työantajalle myönnettävä kesätyötuki on 250 €/kesätyöntekijä. Samaan nuoreen ei voi kohdistua kahta kesätyötukea saman kesän aikana.  Kesätyöntekijän tulee olla saarijärveläinen 15-25 –vuotias koululainen tai opiskelija, jonka opiskelu jatkuu syksyllä. Vähintään 140 työtunnin kesätyöllistämisen tulee tapahtua 2.5.-30.9 välisenä aikana, palkan on oltava alan työehtosopimuksen mukainen ja työantajan on hoidettava työntekijästä aiheutuneet työantajavelvoitteensa. Työnantaja ei saa saada kesätyöntekijän palkkaukseen muuta tukea kuten esim. TE-toimiston palkkatukea. Kesätyöntekijän voi palkata myös yrittäjän omasta perheestä yritykseen, kunhan muutkin ehdot täyttyvät. 

Tuet myönnetään hakujärjestyksessä, tasapuolisuus huomioiden. Etusijalla ovat saarijärveläiset työnantajat. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida. Kesätyötuesta tehdään kirjallinen päätös, joka postitetaan työantajalle. Päätöksen yhteydessä on lomake, jolla kesätyötuki haetaan maksuun työsuhteen päätyttyä. 

Haku alkaa maaliskuussa 2024. 

 

Lisätietoja:
Anu Vesisenaho
044 4598247
anu.vesisenaho@saarijarvi.fi 

Saarijärven kaupunki tukee yrityksiä ja muita työnantajia nuorten työntekijöiden palkkaamisessa ja uusien työpaikkojen luomisessa työllistämisen kuntalisällä.

Lisätiedot:
Anna-Marja Tamminen 044 4598 209 tai
Anu Vesisenaho 044 4598 247
etunimi.sukunimi@saarijarvi.fi

Saarijärvi-lisä hakemus