Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Erityisopinnot ja -suuntaukset

Kansainvälisyys

Akkreditoidussa lukiossamme on mahdollisuus opiskella englantia, ruotsia, saksaa, ranskaa ja venäjää sekä koulukohtaisia opintojaksoja myös espanjassa. Saarijärven lukiolaisena sinulla on myös mahdollisuus osallistua erilaisiin kansainvälisiin projekteihin. Nämä projektit ovat loistava tilaisuus käyttää ja oppia vieraita kieliä, tutustua uusiin kulttuureihin ja saada uusia ystäviä. Lukiollamme on pitkät perinteet opiskelijavaihtojen organisoimisesta, projekteista, Erasmus+ ja Etwinning-yhteistyöstä. Tule rohkeasti mukaan!

Korkeakouluopintojen suorittaminen

Lukiossamme on mahdollista suorittaa korkeakouluopintoja eri aineissa. Lukiomme osallistuu myös vuosittain Keski-Suomen korkeakouluviikkoon.

E-urheilu

Saarijärven lukiossa on järjestetty e-urheilukursseja syksystä 2019 lähtien. Kursseilla keskitytään lajitaitoharjoitteluun, joka pitää sisällään käsiteltävälle pelille ominaisia taitoja, joita voivat esimerkiksi olla tilannetaju, reagoiminen, sijoittuminen ja pelimekaaniikat. Lisäksi kursseilla käsitellään mm. fyysistä sekä psyykkistä harjoittelua e-urheilun näkökulmasta.

Liikuntalinja

Liikunnasta kiinnostuneille Saarijärven lukiosta löytyy liikuntalinja, jolla voit yhdistää opintosi ja urheilun. Liikuntalinjalla kilpa- tai näytösurheilua tavoitteellisesti harrastava opiskelija voi itsenäisesti suorittaa oman lajinsa fyysisiä ja lajikohtaisia harjoituksia kirjallisen harjoitussuunnitelman mukaan lukion tarjotessa mahdollisuuksien mukaan puitteet: suorituspaikat, testien ym. suoritteiden vastaanoton ja mahdolliset muut tukitoimenpiteet. Linjalle haetaan erillisellä valintakaavakkeella opintojen alussa. Haku tapahtuu lukion opiskelijaksi hyväksymisen jälkeen.

Yrittäjyyskasvatus

Yrittäjyyskasvatus tarjoaa opiskelijalle katsauksen yrittäjyyteen ja yrittäjämäiseen asenteeseen ja tekemiseen. Yrittäjyys on sosiaalista vuorovaikutusta koulussa sekä muissa verkostoissa, jonka keskiössä opiskelija on omine erityispiirteineen. Hän rakentaa omaa unelmatulevaisuuttaan ja hankkii yrittäjämäisesti osaamista sen toteuttamiseen. Yrittäjyyskasvatus antaa opiskelijalle perustan yrittäjämäisille valmiuksille, elinikäiselle oppimiselle ja työelämävalmiuksille. Yrittäjyyskasvatuksen opintojaksoilla opiskelija osallistuu oman osaamisensa markkinointiin, projektiosaamiseen ja aitoihin yrittäjyyskokeiluihin. Kirjapiste Oy:n toiminta on osa yrittäjyyskasvatusta.

Kaksoistutkinto

POKE ja Saarijärven lukio toimivat yhteistyössä kahden tutkinnon opintojen toteutuksessa. Jokaiselle kaksoistutkinto-opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma opintojen suorittamiseen. Lisää kaksoistutkinnosta voit lukea POKEn (Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus) sivuilta.

Saarijärven lukion taukotila

Ajankohtaista

Ajankohtaista31.3.2023

Tutustu myös

Saarijärven lukio Peda.net-palvelussa.

Avaa Peda.net