Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Kunnallinen varhaiskasvatus

Luonto, liikkuminen ja kulttuuri ovat tärkeä osa saarijärveläistä varhaiskasvatusta. Saarijärvi on maaseutumainen ja luonnonläheinen kaupunki, jossa metsät ja järvet ovat kaikkialla lähellä.

Perhepäivähoito on tavoitteellista ja suunnitelmallista varhaiskasvatusta, jossa leikillä on suuri arvo. Leikki kehittää mm. vuorovaikutustaitoja, kielellisiä ja motorisia valmiuksia sekä tunne-elämän taitoja. Perhepäivähoidossa noudatetaan Saarijärven varhaiskasvatussuunnitelmaa ja jokaiselle lapselle laaditaan vuosittain oma henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma. Päiväkoti on monipuolinen kasvun ja oppimisen ympäristö.

Perhepäivähoitajan lapsiryhmässä voi olla yhtä aikaa neljä alle esikouluikäistä lasta. Hoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään. Perhepäivähoidon parityöskentelyssä voi olla yhtä aikaa kahdeksan alle esikouluikäistä lasta.

Pieni ryhmä mahdollistaa lapsen yksilöllisen, kiireettömän ja kodinomaisen varhaiskasvatuksen sekä sylin ja lapsen aidon kohtaamisen. Lapsella on yksi ja sama hoitaja koko varhaiskasvatuspäivän ajan, jolloin syntyy luontevasti turvallinen ihmissuhde yhteen kasvattajaan. Yhteistyö vanhempien kanssa on läheistä ja mutkatonta. Laatua perhepäivähoitoon tuo esimerkiksi itsetehty kotiruoka. Perhepäivähoitajia on keskustan alueella.

Perhepäivähoitoryhmät tapaavat toisiaan muun muassa leikkikentillä, liikuntapaikoilla, luontoretkillä ja erilaisissa yhteisesti järjestetyissä tapahtumissa.

Oman perhepäivähoitajan vapaiden tai ryhmäperhepäivähoitopaikan sulun aikana lapsen varahoitopaikka on Sivulan päiväkodissa.


Erja Humalajoki
päiväkodin johtaja
Soittoajat ma klo 12 – 14, ti 8 – 9 ja to 12 – 13,
044 4598 219
erja.humalajoki@saarijarvi.fi

Perhepäivähoidon varahoito
Sivulan päiväkoti
Sivupisto 2, 43100 Saarijärvi
puh. 044 4598 701
varahoito@saarijarvi.fi

Saarijärvellä toimii neljä päiväkotia: Lannevesi, Pikku-Mäntylä, Pylkönmäki ja Sivula.

Päiväkotien aukioloaika on pääsääntöisesti klo 6.30 – 17. Vuorohoitoa järjestetään Sivulan päiväkodissa.

Lisätietoja päiväkotien toiminnasta antaa pedagoginen johtaja.


Tutustu Saarijärven kaupungin päiväkoteihin

 

Sähköinen asiointi

eDaisy-asiointipalvelun kautta lähetät hakemuksen sekä muut lomakkeet helposti ja nopeasti.

Avaa eDaisy


DaisyFamily on vanhempien ja varhaiskasvatuksen henkilöstön viestinnän väline päivittäiseen yhteydenpitoon.

Avaa DaisyFamily