Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Saavutettavuus Saarijärven kaupunginkirjastossa

Invapysäköinti

Liikkumisesteisten autopaikka sijaitsee kirjaston pääoven välittömässä läheisyydessä.

Esteetön sisäänpääsy

Pääsisäänkäynnin edustalla on tilaa liikkumiseen pyörällisen apuvälineen kanssa. Sisäänkäynnin ovet ovat raskaat avata käsin, avaus kyynärkytkimillä. Sisäänkäynnin yhteydessä on noin 2cm korkea kynnys. Palautusluukku sijaitsee aivan pääoven vieressä.  

Hissi ja tilat

Kirjastossa on selkeät huonekalujärjestelyt. Kirjaston parvella sijaitsee lukutila, jonne pääsee portaita pitkin. Hissiä parvelle ei ole. Ystävällinen henkilökunta auttaa mielellään kirjastossa asioimisessa.

Induktiosilmukka ja apuvälineet

Kirjastosta löytyy asiakaskäyttöön rollaattori, lastenrattaat, lukulaseja, suurennuslaseja ja kirjakoreja. Kirjastossa on myös korkeampia istuimia ja ylemmille hyllyille ulottumista helpottavia jakkaroita. Kirjastossa on induktiosilmukka ja siitä kertova opaste.

Inva-WC

Kirjastossa on esteetön wc. Wc-istuimen molemmin puolin on käsituet ja wc:ssä on tilaa pyörälliselle apuvälineelle. Lastenhoitotila löytyy esteettömästä wc:stä. 

Suuren kirjasinkoon kokoelma ja saavutettava aineisto

Kirjastossa on selkokielistä kirjallisuutta, äänikirjoja, vieraskielistä kirjallisuutta, tavutettuja ja helppolukuisia kirjoja, vieraskielisiä kuvakirjoja, isotekstistä kirjallisuutta sekä kielikurssipaketteja. Kirjastosta saa myös tunnukset ja neuvontaa Celian äänikirjapalvelun käyttöönotossa sekä Celian äänikirjoja CD-levyinä.

Katso myös

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. ääni- ja pistekirjoina yhteistyössä kirjastojen ja kustantajien kanssa.

Tutustu Celia-asiantuntijakeskukseen

Saarijärven kirjaston asiakastilat