Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Kivikauden kylä

 

Kivikauden kylän oppaat Anna-Mari Henttinen ja Marlene Lindeman opastavat koululaisryhmää Kivikauden kylässä. Kuva: SM / JT.

 

Tervetuloa Kivikauden kylään törmäyskraatterijärvi Summasen rannalle! Kohteessa voi havainnollisesti tutustua kivikautiseen elämäntapaan, asumiseen ja erilaisiin välineisiin. Alueelta löytyy muun muassa Lasten kivikauden kylä ja Muinaispolku sekä Luontopolku opaste- ja tehtävätauluineen. Kohde sijaitsee luonnonkauniissa Summassaaressa, jossa on lukuisia kivikautisia asuinpaikkoja. Rakennusten lisäksi kylässä pääosassa on kivikauden arki. Kylän asukkaat näyttävät lähteneen vain hetkeksi pois. Rannalla ja rakennuksien sisällä on saaliseläimiä ja -kaloja, vuotia, saviastioita, jousia, nuolia, keihäitä, kalaverkkoja, mertoja sekä kivikirveitä.

 

Syysretkelle Kivikauden kylään

 

Kivikauden kylän opas Marlene Lindeman opettaa lapsille tulentekomenetelmiä esihistoriallisin menetelmin. Kuva: SM / JT.

 

Suomen vanhin ja laajin esihistoriakohde on avoinna syksyllä ryhmille tilauksesta. Retkiryhmät voivat tutustua Kivikauden kylään neljällä eri tavalla. Tutustu kylän retkitarjontaan ja varaa tuokio esihistoriassa!

 

PERUSPAKETTI

  • 9,00 € / oppilas
  • Opastettu kierros (1 t)

 

OPASTUS JA PAJA

  • 10,00 € / oppilas
  • Opastettu kierros ja avaimenperän teko muistoksi (1,5 t)

 

ITSENÄINEN TUTUSTUMINEN KYLÄÄN

  • 6,00 € / oppilas

 

TOIMINNALLINEN OPASTUS

  • 10,00 € / oppilas
  • Muinaisessa aarrejahdissa (1,5 t) kierretään kyläalueella kivikautisia aarteita keräten. Lopuksi valmistetaan avaimenperä muistoksi.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää:

 

Marlene Lindeman
puh. 050 350 1422
marlene.lindeman291(at)gmail.com

Kivikauden kylä
Kivikirveentie 10 a
43130 Tarvaala (Saarijärvi)