Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Taidesäätiöt ja yhdistykset

Saarijärveläiset taidesäätiöt, Beda, Katri ja Aune Heralan säätiö sekä Saarijärven Mannilan Taidesäätiö tukevat merkittävällä tavalla Saarijärven museon taideosaston tutkimus-, näyttely- ja julkaisutoimintaa. Museo vastaa sekä säätiöiden että Saarijärven kaupungin taideteosten hoidosta, luetteloinnista, taidesijoituksista julkisiin tiloihin sekä paikkakunnan taiteilijoihin liittyvästä tutkimustoiminnasta. Säätiöiden taidehankinnoilla on pystytty luomaan merkittäviä kokonaisuuksia seutukunnan nykyisten, mutta myös jo edesmenneiden taiteilijoiden tuotannosta. Säätiöiden tuella museo on voinut järjestää retrospektiiviset näyttelyt ja toteuttaa julkaisut lähes kaikista merkittävimmistä paikkakunnan taiteilijoista. Säätiöiden ja museon yhteistyöprojektina on lisäksi tallennettu paikkakunnan harrastajataidetta tutkimus- ja näyttelymateriaaliksi.

Saarijärvi-Seura r.y:llä on ollut museotoiminnalle vahva tuki alusta asti. Kotiseutuyhdistys oli avainasemassa museon perustamisessa vuonna 1986 ja entisen Paavon museon kulttuurihistoriallisen esineistön lahjoituksessa kolme vuotta myöhemmin. Tapperien Taideseura ry toimii laaja-alaisesti kaupungin kanssa yhdessä Juholan kotitilaa koskevissa asioissa sekä taiteilijaveljesten tuotannon tallentamissa ja digitoimisessa tutkijoiden käyttöön. Aineisto on sijoitettuna Saarijärven museoon, sillä Tapperit ovat tunnettu osa Saarijärven ja Suomen historiaa.

 

Piirretty ikonikuva järjestelmäkamerasta

Bannerin valokuvassa on taidenäyttely Yhteiset kuvat (11.11.1994–8.1.1995), jossa oli esillä taidetta Beda, Katri ja Aune Heralan säätiön ja Saarijärven Mannilan Taidesäätiön kokoelmista. Kuva: Saarijärven museo, Olavi Lahtela.