Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Liikenneturvallisuus

Saarijärven kaupungin alueella on vuosien 2013-2017 välisenä aikana 197 poliisin tietoon tullutta tieliikenneonnettomuutta, joissa on loukkaantunut yhteensä 54 ihmistä ja kuollut yksi. Uhreista 36 liikkui henkilö-, tai pakettiautolla, yhdeksän mopolla tai moottoripyörällä, 7 jalan tai pyörällä ja 3 muilla kulkutavoilla.

Puolet suomalaisista käyttää heijastinta, käytä sinäkin!

Liikenneturvan tutkimuksen mukaan heijastinta tai pyöränvaloa käyttää noin puolet jalankulkijoista, kuuluthan sinä fiksumpaan puolikkaaseen! Mikäli läheisten tai työkavereiden joululahjat on vielä hankkimatta, yksi vaihtoehto on panostaa CE- merkittyihin heijastimiin tai heijastinliiveihin sekä laadukkaisiin pyörän etu- tai takavaloihin. Anna näyttävä lahja, josta on varmasti hyötyä!

Kaupungin liikenneturvallisuustyö

Kaupungin liikenneturvallisuustyötä koordinoidaan ja edistetään poikkihallinnollisessa liikenneturvallisuustyöryhmässä. Työryhmän toiminta on ennen kaikkea koordinoivaa: konkreettisten toimien suunnittelua, tehtävien jakamista edelleen, liikenneturvallisuuteen liittyvää viestintää, liikenneturvallisuustilanteen seurantaa jne.