Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Rakentamisen luvat

Useimmat rakennettuun ympäristöön ja rakennuksiin liittyvät toimenpiteet ovat luvanvaraisia.

 

Saarijärven kaupungin rakennusvalvonta käsittelee kaikki lupahakemukset sähköisesti Lupapiste-palvelun kautta (rakennus-, toimenpide-, purkamis- ja maisematyöluvat, toimenpide- ja purkamisilmoitukset sekä suunnittelutarveratkaisu- ja poikkeamislupahakemukset). Palvelun kautta voit selvittää hankkeesi luvantarpeen sekä edistää lupa-asiointia hankkeen päättymiseen saakka.

Rekisteröidy pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos käytät palvelua ensimmäisen kerran, sinun tulee rekisteröityä palvelun käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pystyt kirjautumaan sisään palveluun sähköpostiosoitteellasi ja valitsemallasi salasanalla.

Valitse kartalta hankkeesi sijainti. Määritä hankkeen sijainti kirjoittamalla osoite sille varattuun kenttään ja klikkaa ”Hae”. Tarkista, että kiinteistötunnus, osoite- ja kuntatiedot ovat oikein. Voit korjata sijaintia klikkaamalla kartalta oikeaa kiinteistöä. Jos kiinteistötunnus on oikein, mutta osoitenumero väärin, voit päivittää osoitteen kirjoittamalla sen sille varattuun kenttään.

Valitse toimenpide. Palvelu ohjaa sinut valitsemaan oikeat toimenpiteet hakemuksellesi. Tekemiesi valintojen pohjalta hankkeellesi muodostuu sähköinen työtila, jossa voit täydentää hankkeen tietoja yhdessä eri osapuolten kanssa. Kutsu pääsuunnittelija ja muut osapuolet mukaan hankkeelle ”Osapuolet” -välilehdeltä. Voit jakaa pääsyn hakemussivullesi kaikille hankkeessa mukana oleville tahoille. Hankkeen tietojen ja asiakirjojen tallentaminen kannattaa antaa pääsuunnittelijan tehtäväksi.

Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle ”Hakemuksen jättäminen” -välilehdeltä klikkaamalla ”Jätä hakemus”. Hakemukselle vaadittavat liitteet ja selvitykset vaihtelevat hankkeen mukaan, voit jättää hakemuksen vireille, vaikka et olisi täyttänyt kaikkia tietoja. Viranomainen ei näe luonnos-tilassa olevan hankkeen tietoja.


Osta rakennuspiirustukset nyt Lupapiste Kaupasta

Saarijärven kaupungin Lupapiste Kaupasta voit ostaa rakennuspiirustuksia suoraan Saarijärven kaupungin rakennusvalvonnan arkistoista sähköisesti ja ladata ostetut PDF-tiedostot heti omaan käyttöösi. Arkistossa on sähköisessä muodossa mm. pääpiirustukset ja erityissuunnitelmat (KVV-, IV- ja rakennesuunnitelmat).

Lupapiste kaupan logo

Ostaminen on helppoa:

1. Hae haluamaasi kohdetta.
2. Esikatsele palvelussa olevaa aineistoa.
3. (Tee aineistopyyntö, mikäli haluamaasi aineistoa ei löydy).
4. Maksa.
5. Lataa ostetut dokumentit käyttöösi. Palvelussa on valmiiksi tarjolla tuoreinta aineistoa ja vanhempaa materiaalia voit tilata tarvittaessa. Mikäli haluamaasi aineistoa ei löydy suoraan Lupapiste kaupasta, voit jättää palveluun aineistopyynnön. Lisäämme tällöin pyytämänne aineiston palveluun kahden viikon kuluessa.

Lupapiste Kauppaan

Rakennusvalvonnan sähköpostiosoite: rakennusvalvonta@saarijarvi.fi


Työturvallisuus rakentamisessa

Pientalorakennuttajan työturvallisuusoppaassa kerrotaan pientalotyömaiden vastuista ja vaaroista. Opaan on julkaissut Työsuojeluhallinto v. 2021.

 

Laastia laastikauhassa

Tutustu myös

Jos rakennat Talopeli auttaa ja tukee omakotitalon alkuvaiheen suunnittelun ongelmissa: tilaohjelman suunnittelussa, kustannusarvion tekemisessä, budjetoinnissa ja rakentamispäätöksen tekemisessä. Palvelun käyttäminen on ilmaista.

www.talopeli.fi