Skip to content
Saarijärven logo
Tekstikoko

Anna meille palautetta

Palautteesi on meille tärkeä. Käsittelemme palautteet henkilökunnan kanssa. Jos jätät yhteystietosi, ja toivot vastausta, vastaamme mahdollisimman pian.

kierratyskeskus@saarijarvi.fi

Usein kysytyt kysymykset

Voimme ottaa vastaan vain huonekaluja, joilla on vielä käyttöikää jäljellä. Kalusteen tulee olla sellainen, että sille löytyy vielä uusi omistaja.

Tässä muutama vinkki kalusteen lahjoittajalle:

  • Huonekalussa voi olla pientä kulumaa ja ajan patinaa. Esimerkiksi täyspuiset kalusteet ovat vielä kunnostettavissa.
  • Sohvan verhoilun tulisi olla ryhdikäs, puhdas ja ehjä.
  • Kalusteessa ei saa olla mustia pilkkuja.
  • Kalusteen tulee tuoksua raikkaalle.

Kierrätyskeskuksessa puhtaat ja ehjät tavarat saavat vielä uuden mahdollisuuden Kierrätyskeskus myy vuodessa yli 50 000 tavaraa ja tarkistamme jokaisen lahjoituksen käsityönä. Kovat tavarat puhdistetaan ja niiden kunto tarkistetaan. Kukin tavara hinnoitellaan yksilöllisesti.

Käsittelemme tekstiilit ja kovat tavarat eri tiloissa. Jos pakkaat ne erillisiin pusseihin, nopeutat niiden lajittelua. Kierrätyskeskuksessa ei ole mahdollisuutta vaatteiden pesuun, joten tekstiilien tulee olla puhtaita.

Lahjoitathan turvallisuuden vuoksi vain täysin ehjiä ja toimivia pienkoneita.

Suurin osa työajastamme kuluu lahjoitustavaran käsittelyyn ja myyntiin viemiseen. Pajatuotteita kierrätystavarasta valmistaa kuntouttavan työtoiminnan Virta-ryhmä. Ryhmäläiset ovat esimerkiksi maalanneet kalusteita, verhoilleet tuoleja ja tehneet pienikokoisia uusiotuotteita. Tuunatun tavaran tunnistat Pajatuote-merkinnästä.

Kierrätyskeskuksen toiminta on yleishyödyllistä, tavoitteenamme ei ole varojen kerääminen muihin tarkoituksiin. Varat ohjataan kierrätyskeskuksen omaan toimintaan: työllistämiseen, tavaran kierrättämiseen ja ympäristötietoisuuden lisäämiseen.

Kierrätyskeskus ei voi ottaa tekstiilijätteitä vastaan. Toistaiseksi tekstiilijätteet kuuluvat energiaksi päätyvään sekajätteeseen, mutta tekstiilijätteen valtakunnallinen erilliskeräys on kuitenkin jo suunnitteilla.

Kierrätyskeskus on Saarijärven kaupungin palvelu. Kierrätyskeskuksen omistavat siis kaikki kuntalaiset.

Näköispatsaita peilin edessä

Ajankohtaista

Kierrätyskeskus9.12.2021

Yhteystiedot

Oppitie 2, 43100 Saarijärvi

Puh. +358 44 4598 307